Snijeg pravi probleme za vozače u BiH

Bijeli pokrivač prekrio je putne pravce na višim predjelima

Kiša koja je cijeli dan padala na području naše zemlje, tokom poslijepodnevnih sati prerasla je u snijeg.

Bijeli pokrivač prekrio je putne pravce na višim predjelima, pa tako iz BIHAMK-a savjetuju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i da voze maksimalno oprezno.

Kako nam javljaju naši čitaoci, snijeg je već pokrio Romaniju i pojedine dijelove Foče, a kako smo i ranije pisali, snijeg je već stigao i na bh. planine, te su se u večernjim satima zabijelile Bjelašnica, Jahorina i Vlašić.

Snijeg je već počeo praviti probleme vozačima na putnim pravcima u BiH, a kako nam je javio jedan čitalac, jedan kamion se zaglavio na putu Sutjeska-Foča.

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, i sutra će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom. Glavnina padavina očekuje se prije podne, a u drugoj polovini dana doći će do slabljenja padavina. Temperatura zraka u Bosni većinom između -4 i 1 stepen, a u Hercegovini između 4 i 9 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno sa slabijim snijegom prije pdone, a sredinom dana se očekuje prestanak padavina. Temperatura zraka iznosit će između -2 i 0 stepeni, saopćeno je iz FHMZ.

(avaz)