Spektakularni praznik sevdaha grupe DIVANHANA u krcatom Domu kulture

Sinoć  je u organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj povodom Ramazanskog bajrama upriličen koncert grupe “Divanhana”.

Dom kulture bio je ispunjen uzdasima sevdaha i mnogobrojnim aplauzima kojima je publika nagrađivala sve izvedbe ovog popularnog sastava.

Zahvaljujemo se svima koji su nam ukazali svoje povjerenje i odlučili da drugi dan Ramazanskog bajrama provedu u Domu kulture uz sevdalinku.

Namjera benda “Divanhana” je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Među novim pjesmama koje su snimili svakako veliki uspjeh među publikom ostvaruju singlovi “Crven fesić” i “Ko se ono brijegom šeće” i “Emina”, a bend učestvuje na festivalima u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Već početkom 2013. godine kreću na veliku evropsku turneju bilježeći izuzetno uspješne koncerte u Švedskoj, Njemačkoj, Češkoj i Turskoj.

Članovi: Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

JU KSC KAKANj