Sportski sud za arbitražu odbio žalbu FK Mladosti

Sportski sud za arbitražu odlučio da odbije žalbu Mladosti te se ovaj klub neće vratiti u Premijer ligu – piše portal sport,sport.

CAS donio presudu na žalbu Mladosti DK da se vrati u Premijer ligu

Proces trajao nekoliko mjeseci

Okončan je proces kojeg je pred CAS-om pokrenula Mladost DK nakon što ovaj klub nije dobio licencu za takmičenje u Premijer ligi. Iako su na terenu izborili opstanak u takmičarskoj godini 2020/21, ali su ostali bez licence zato što nisu ispunjavali sve potrebne uslove.

Sam proces je trajao nekoliko mjeseci, a svjedoci u cijelom slučaju su iskaze dali na jesen poslije čega se čekala konačna presuda.

Za SportSport.ba je potvrđeno da je Sportski sud za arbitražu odlučio da odbije žalbu Mladosti te se ovaj klub neće vratiti u Premijer ligu.

U obrazloženju presude iz CAS-a su naveli kako se ne osjećaju ovlaštenim za ovakve i slične slučajeve.

Mladost je prvobitno uputila nekoliko žalbi na adresu Saveza, ali su Komisije ostali pri svom stavu da ne izdaju licencu te je do tada stabilini premijerligaš takmičarsku sezonu 2021/22 bio primoran početi u Prvoj ligi FBiH.

Inače, glavni razlog zašto Mladost nije dobila licencu je taj što prijavljeni stadion za domaće utakmice nije ispunjavao uslove.

Na Gradskom stadionu u Doboju kod Kaknja se nije moglo igrati pošto na njemu nema reflektora, dok je propala i druga opcija da se igra na Bilinom polju pošto je ugovor između Mladosti i Grada Zenice protumačen kao nevažeći.

U ovoj sezoni Prve lige FBiH Mladost se trenutno nalazi na 12. mjestu sa 20 bodova te će do kraja sezone voditi borbu za opstanak.