Sportski vikend u Kaknju: Mladost – Zrinjski, Rudar dočekuje Slogu, KK Kakanj igra sa OKK Spars Ziraat Bank dok je meč RK Kakanj otkazan

Naš kakanjski premijerligaš – Fudbalski klub “Mladost” Doboj Kakanj, klub koji je svojim sjajnim rezultatima osvojio simpatije bosanskohercegovačke i šire sportske javnosti, u subotu 11.marta 2017.godine u 15:00 sati na svom stadionu dočekuje HŠK “Zrinjski” Mostar.

Pozivamo sve građane Kaknja da masovnim prisustvom ovoj utakmici podrže FK “Mladost”. Cijena ulaznica za susret sa Zrinjskim iznosi 5 KM. Karte za ovaj meč se mogu kupiti u prostorijama kluba. Cijena ulaznice na dan utakmice će biti 7 KM.

Nakon uspješnog proljetnog starta i pobjede protiv Radničkog iz Lukavca, “zeleno-crni” ovog vikenda ponovo igraju pred domaćom publikom. U subotu 11.marta u okviru 17. kola Prve lige FBiH, u Kaknju gostuje ekipa “Sloge” Simin Han. Bit će ovo sigurno težak ispit za izabranike Elvedina Beganovića, jer su gosti, s novim trenerom Nerminom Bašićem i nekoliko novih igrača, mnogo jača ekipa ekipa nego u jesenjem dijelu prvenstva, kada smo ih u Tuzli, golom Alidina-Dine Hajdarovića, u samom finišu utakmice savladali sa 1:0. Utakmica između Rudara i Sloge će se igrati u subotu 11. marta sa početkom u 15:00 sati. Glavni sudija je Kenan Bajraktarović iz Orašja, a njegovi pomoćnici Amir Hušidić iz Velike Kladuše i Stjepan Konta iz Livna.

U subotu 11.marta 2017. godina u 19:00 sati, u Sportskoj dvorani Kakanj, Košarkaški klub Kakanj dočekuje ekipu OKK Spars Ziraat Bank.

U subotu 11.marta, sa početkom u 16:00 sati, u Sportskoj dvorani u Kaknju Rukometni klub Kakanj igra prvu domaću utakmicu u nastavku sezone. Protivnik je ekipa RK “Bihać”. Dođite i podržite naše momke do nove pobjede.

Dok neki puno veći gradovi nastoje izboriti plasman ili opstati u barem jednom sportskom premijerligaškom statusu, Kakanj se nalazi u društvu bh sportske elite u nekoliko sportova, uz stalno zalaganje da se broj premijerligaša povećava. Nesvakidašnja ljubav prema sportu i kakanjskom zavičaju ujedinjuje srca svih 40.000 građana Kaknja i brojnih drugih koji žive van Kaknja, ali ovaj grad doživljaju sa posebnim emocijama.

Našu ujedinjenost u ljubavi prema sportu i kakanjskom zavičaju želimo, trebamo i moramo još više, intenzivnije i naglašenije pokazivati na tribinama kakanjskih sportskih objekata, ali i prilikom gostovanja kakanjskih klubova. Masovnim prisustvom utakmicama podržimo naše klubove.