Studenti, profesori i svi zainteresovani – Uskoro ćete imati priliku učlaniti se u stručnu biblioteku Muzeja Kaknja

Početni fond biblioteke predstavlja bibliotečka građa koja je pristizala u Muzej još od njegovog otvorenja kroz donacije, poklone i kupovinu. Stručna obrada bibliotečke građe započeta je u januaru 2017. godine, te je građa podijeljena prema vrsti na monografske i serijske publikacije (periodika).

Biblioteka posjeduje građu iz oblasti historije, arheologije, etnologije, umjetnosti, muzeologije, rudarstva i dr.

Bibliotečka građa bit će pretraživa preko elektronskog kataloga biblioteke Muzeja Kakanja.

Biblioteka je smještena na prizemlju Muzeja Kaknja, gdje je smješten veći dio fonda, te osiguran prostor za rad sa korisnicima i prostor za korisnike.

U narednom periodu u stručnoj biblioteci Muzeja Kaknja će biti omogućeno učlanjenje za studente, profesore i druge koji se bave naučno-istraživačkim radom, te za sve ostale koji imaju interesovanje za neku od navedenih zbirki iz bibliotečkog fonda.

Pri učlanjenju korisnici će imati mogućnost navesti literaturu koja im je potrebna i koju bi voljeli pronaći na policama biblioteke Muzeja Kaknja.

Napominjemo, dosad je u biblioteci Muzeja Kaknja upriličena promocija enciklopedijskog izdanja “Bosansko kraljevstvo – Historija srednjevjekovne bosanske države te promocija fotomonografije “Srebreničkim putem pakla” autora Ahmeta Bajrića Blicka.

JU KSC KAKANJ