Sve počinje od pojedinca: Budi primjer koji želiš vidjeti!

❗SAOPŠTENJE ZA JAVNOST:

Platforma za progres pokreće postupke protiv svojih vijećnika za koje postoji sumnja da mandate nisu osvojili u skladu sa zakonom.

Organi Platforme za progres su uputili zahtjev, zajedno sa prikupljenim dokazima, za pokretanje postupka pred Sudom časti zbog osnovane sumnje da su naši kandidati u Gradačcu prilikom vođenja kampanje, koristili nedozvoljene metode kako bi osvojili glasove, o čemu smo se već oglasili.

Platforma za progres je pokret koji vjeruje da je integritet izbornog procesa od ključne važnosti za promjene i demokratsku politiku u Bosni i Hercegovini i neće dozvoliti njegovo narušavanje, makar ono dolazilo i od njenih članova.

“Borba protiv korupcije je kada ne tražiš i ne nudiš mito, protuuslugu za nezakonitu aktivnost, ne činiš ništa što tebe stavlja u bolji položaj u odnosu na druge i mimo je zakona.

Da bi to bilo sprovodivo, realno i praksa, a ne izuzetak, potrebna je efikasna primjena odgovarajućih zakona i neometan rad različitih inspekcija, tužilaštva i agencija za provođenje zakona. Samo njihov efikasan i nepristrasan rad garantuje sprovođenje vladavine prava. Ipak, sve počinje od pojedinca”, navode iz kakanjske Platforme.

Budi primjer koji želiš vidjeti! 🚫