Sve se nema: Građani BiH u augustu bili najbrojniji gosti u Budvi, posebno izraženo u luksuznim hotelima

Tokom jula, bez obzira na simbolične brojke, turisti iz BiH su bili na četvrtom mjestu po brojnosti, iza domaćih gostiju, te Ukrajine i Bjelorusije. Tokom augusta, gosti iz BiH postaju dominantni i čine skoro trećinu u ukupnom broju dolazaka i noćenja, piše portal Vijesti.me.

To se navodi u izvještaju Turističke organizacije Budva, uz konstatciju da državljani BiH u hotelskom smještaju čine najbrojnije goste i to u najkvalitetnijim i visokorangiranim luksuznim hotelima na samoj obali.

“Uslovi za ulazak stranih državljana u Crnu Goru, uključujući i najvažnija turistička tržišta ili naš odlazak u druge države, postavljeni su prilično rigorozno. Postalo je evidentno da EU želi da sarađuje uglavnom sa svojim članicama. Posljednja iskustva sa Hrvatskom pokazuju da ipak i u toj saradnji postoje granice i da je svakoj državi najvažnije nacionalno zdravlje”, kažu budvanski turistički radnici.

Oni kažu kako su se prvi put u velikoj mjeri svi okrenuli internim kampanjama i posvetili pažnju domaćim gostima. Na primjerima visokorazvijenih turističkih destinacija i mnogo brojnijih država, sve je mnogo jednostavnije i rezultati su evidentniji.