Teniski turnir “KAMENI OPEN” 2020 – centrala za ovaj sport, uz uživanje, druženje, fer i sportsko natjecanje iz čitavog regiona

U organizaciji otvorenog prvenstva Teniskog kluba “Kameni Dvorac” Kakanj u tenisu, kako je rekao u najavi i sam organizator mečevi su organizirani prvenstveno na nagovor tenisera, obzirom na restrikcije i mjere uzrokovane zbog Covid-19.

Kako smo mogli saznati veoma malo klubova ima uslove da bi organiziralo turnir a da bude u skladu sa preporukama i mjerama zaštite.

“To je bilo više fer, sportsko druženje kako bi ostali u kontinuitetu odigravanja tenisa i održavanja kondicije. Također, mi smo navikli i željni smo da igramo i na drugim terenima. Ovo je treći turnir u našoj organizaciji ove godine više da ostane prisutan taj rekreativni sportski duh i da svi odemo kući zdravi, zadovoljni i veseli,” u najavi turnira i samom održavanju istakao je za naš portal Almir Šabović.

Proteklog vikenda je u organizaciji Teniskog kluba “Kameni dvorac” Kakanj organizovan tradicionalni međunarodni teniski turnir “Kameni Open 2020”. Lijepo i sunčano vrijeme uz blagi povjetarac je bilo više nego idealno za igru a pripremljeni tereni su odisali ukupnim sportskim ambijentom.

Teniski tereni u Kaknju na poznatoj lokaciji “Kameni dvorac” Kakanj su još jednom pokazali da su idealno mjesto i centrala za ovaj sport, uz uživanje, druženje, fer i sportsko natjecanje iz čitavog regiona. Almir Šabović je po tome što se kaže poznat kao pravi organizator i domaćin a o tome govori i posjeta i zainteresovanost igrača ali i posjetioca iz cijelog regiona.

Energija i sinergija se osjeti u skoro svakom uglu. Smijeh, druženje, šala, ushićenja i radovanja, kao i fer igra obilježili su završnicu ovogodišnje organizacije tenisa u Kaknju.

Fotografije govore više od hiljadu riječi kakav je to sportski duh prisutan na Tenisu “Kameni dvorac” Kakanj.

Rezultati mečeva sa turnira “:

Teniski tereni u Kaknju na poznatoj lokaciji Kameni Dvorac Kakanj su idealno mjesto za ovaj sport, uz uživanje,…

Posted by Kakanj Info on Sunday, October 4, 2020