Terzić i Ćavar najbolji sportisti BiH

ivona_cavar

Rukometaš Mirsad Terzić i karatistkinja Ivona Ćavar izabrani su za najbolje sportiste Bosne i Hercegovine za 2016. godinu, odlučio je stručni žiri Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH. I ove godine, završna manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Predsjedništa BiH uz partnerstvo Olimpijskog komiteta BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH, a ceremonija na kojoj su proglašeni najbolji održana je u Kongesnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu.

Najbolji sportista godine je rukometaš Mirsad Terzić, kojem je 2016. bila izuzetno uspješna. Sa Vezspremom je osvojio duplu krunu u Mađarskoj i SEHA ligu, a u finalu je doživio poraz od Kielcea.  Najbolja sportistkinja je Ivona Ćavar, članica Sveučilišnog karate kluba Neretva, koja je ove godine na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linzu osvojila bronzanu medalju.

Da će ovo biti njena godina najavila je osvajanjem prvog mjesta na Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu, na Svjetskom kupu mladih u Umagu okitila se se srebrnom medaljom a na Zagreb kupu zlatom.  Najboljom ekipom 2016. godine proglašena je Davis Cup reprezentacija BiH, a nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke Samire Hurem, trenerice SFK 2000 i naše ženske seniorske reprezentacije.

(sportsport.ba)