TRGOŠPED ODGOVORIO NA UPIT PORTALA KAKANJINFO: POČELA JE DEMONTAŽA MOBILNE BETONARE U MEHORIĆU – PRISTUPAMO UREĐENJU PRIVREMENO ZAUZETIH POVRŠINA

Na osnovu Vašeg zahtjeva br: 60/2022 zaprimljenog dana 19.07.2022. godine putem e-maila, dostavljam Vam pojašnjenja i tražene odgovore, u obimu koji nam je poznat.

Društvo „TRGOŠPED“ d.o.o. Kakanj je jedan od izvođača građevinskih radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji puta Rupice Lager – Donji portal, počevši od novembra 2021. godine.

Predstavnici Federalne uprave za inspekcijske poslove, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i Službe za inspekcije Općine Kakanj su izvršili inspekcijski nadzor nad privremeno postavljenim objektima, te poduzeli mjere iz svoje nadležnosti, a shodno važećim zakonskim i podzakonskim propisima, te je društvo u cijelosti postupilo prema naloženim mjerama i instrukcija.

Mobilna betonara je postavljena privremeno i u toku su aktivnosti na demontaži i uklanjanju iste, nakon čega ćemo pristupiti uređenju privremeno zauzetih površina.

S obzirom da mi izvodimo samo dio građevinskih radova, naša preporuka je da se za više informacija po pitanju samog projekta rudnika, obratite investitoru, koji Vam može prezentovati projekat u cijelosti i dati sve potrebne informacije.

TRGOŠPED D.O.O. Kakanj