Tri osobe uhapšene nakon pucnjave pri pokušaju krađe automobila na Ilidži

160804123.5_xl

Nakon večerašnje pucnjave ispred Termalne rivijere Ilidža pri pokušaju krađe automobila uhapšene su tri osobe, od čega su dvije povrijeđene u razmjeni vatre s policijom.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo (MUP KS) večeras oko 20:30 sati u ulici Butmirski put na parking prostoru na Ilidži uhapšene su tri osobe.

“Provodeći planirane aktivnosti na sprečavanju izvršenja krivičnog djela teških krađa motornih vozila, pripadnici MUP-a KS u saradnji s drugim policijskim i sigurnosnim agencijama, a sve pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, večeras su oko 20:30 u ulici Butmirski put na parking prostoru uhapsili tri osobe koje se sumnjiče za krađu motornog vozila”, kazao je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Od tri uhapšene osobe dvije su povrijeđene u razmjeni vatre s policijom.

“Prilikom hapšenja te osobe su upotrijebile vatreno oružje prema policijskim službenicima, na što su oni uzvratili. Dvije osobe su povrijeđene i prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a treća osoba je zadržana na mjestu nesreće i svi će biti uhapšeni”, rekao je Irfan Nefić.

izvor: klix