Turnir “Alija Izetbegović” – Bio je ovo veliki dan za Kakanj

Međunarodni memorijalni malonogometni turnir “Alija Izetbegović”- Posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Đzaferovića-

Posjeta Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH, predsjednika SDA BiH i sina Alije Izetbegovića.

Bio je ovo veliki dan za Kakanj. Ukazano nam je povjerenje da budemo domaćini memorijalnog turnira koji se igra u čast rahmetli prvog predsjednika suverene i nezavisne Republike BiH, kako bi se na taj način zahvalili za sve ono što je uradio za Bosnu i Hercegovinu.

U Kaknju na poseban, emotivan način živi uspomena na rahmetli Aliju Izetbegovića. Potrudili smo se maksimalno da organizacija turnira bude besprijekorna i da se svi zajedno na dostojanstven način sjetimo Alije Izetbegovića, njegovog djela i borbe za slobodu i opstanak države Bosne i Hercegovine.

U Kaknju je u ratnom periodu bio smješten Glavni štab Armije R BiH, ovdje su bili Crni labudovi i druge jedinice koje su bile pod direktnom komandom Glavnog štaba, u Kakanj je dolazio i predsjednik rahmetli Izetbegović koji je cijenio ulogu Kaknja kako u odbrani tako i u osiguranje vitalnih funkcija Republike BiH kroz ratno funkcionisanje kakanjske privrede.Zato smo danas posebno ponosni zbog organizacije ovog turnira u Kaknju.

MNK Bubamara iz Cazina pobjednik je 16. Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira “Alija Izetbegović”.

Drugo mjesto pripalo je ekipi MNK Senahid Bolić Bolo iz Olova, dok je ekipa domaćin iz Kaknja MNK Kakanj osvojila treće mjesto.

Čast da otvori turnir pripala je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, a medalje, pehar i prelazni pehar pobjedniku uručio je Bakir Izetbegović.Iskoristili smo posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Đzaferovića Općini Kakanj kako bismo ga informisali o svim bitnim činjenicama s kojim se Kakanj trenutno suočava na polju privrede, finansija, kulture, sporta, zdravstva, ekologije.

Na sastanku su prisustvovali Kakanjci koji obnašaju funkcije na višim nivoima vlasti, kao i nosioci privrednog, kulturnog, sportskog, te društvenog života u našem gradu. Najviše pažnje se posvetilo:- planovima funkcionisanja Elektroprivrede BiH, sa posebnim akcentom na rad TE i postavljanje uređaja za odsumporavanje, – proširenje mreže daljinskog grijanja u Kaknju i šire uz eventualno povoljno kreditno zaduženje, – narednim koracima restrukturiranja RMU Kakanj,- te drugim privrednim, kulturnim i sportskim temama interesantnim za ovu lokalnu zajednicu.

Predsjednik Džefarović je ocijenio ovu Općinu kao jednu od uspješnijih općina u BiH i iskazao spremnost podrške u daljem razvoju Općine Kakanj.Još jednom zahvaljujem svim učesnicima organizacije i realizacije memorijalnog turnira “Alija Izetbegović” – neka vječno živi uspomena na rahmetli Aliju Izetbegovića.

Objavljeno na oficijalnoj fb stranici načelnika Općine Aldina Šljive