Turska je veliki zalogaj i ne možete je progutati svojim igrama

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako je svjestan kriznih scenarija koji se pokušavaju iscenirati u regiji, te istakao kako je Turska veliki zagolaj koji nije moguće progutati takvim igrama, javlja Anadolija.

Erdogan je čestitao nadolazeći praznik Ramazanskog bajrama svim muslimanima u Turskoj, ali i u svijetu, kazavši kako muslimani ostavljaju iza sebe ramazan i sa novim nadama dočekuju Ramazanski bajram. U ostatku poruke osvrnuo se na situaciju u regionu.

“Svjesni smo igri koje se igraju u Siriji i Iraku, isto tako primjećujemo scenarije krize koji se pokušavaju iscenirati u regiji. No, nadamo se da su svi svjesni ove stvarnosti. Turska je dovoljno veliki zalogaj koji nije moguće proguatiti ovim igrama. Odlučni smo da na terenu damo naš odgovor onima koji misle da kroz ove igre mogu uzeti našu zemlju”, poručio je Erdogan.

Dodao je da će biti kasno kada shvate svoje greške oni koji imaju loše namjere prema teritorijalnom inegritetu i nacionalnom jedinstvu Turske, kao i njihovi plaćenici.

“Teritorij na kojem danas živimo dobili smo kao domovinu koja je natopljena krvlju naših predaka. Naš zadatak je da budućim generacijama ostavimo snažnu, prosperitetnu, stabilnu i sigurnu zemlju. A za to ćemo nastaviti danonoćno raditi”, poručio je Erodgan.