U Crnoj Gori se ponovo uvodi policijski sat

Također, od ponoći je obavezna zaštitna maska obavezna za sve stanovnike starije od pet godina…

Od ponoći će se u Crnoj Gori zbog naglog rasta broja novih slučajeva zaraze COVID-19 primjenjivati strožije epidemiološke mjere koje uključuju uvođenje policijskog sata u nekim crnogorskim gradovima i ograničenje rada ugostiteljskih objekata.

Strožije epidemiološke mjere koje predviđaju policijski sat od 22 do 5 sati, te zabranu rada ugostiteljskih objekata, počet će se primjenjivati od ponedjeljka u Nikšiću, Beranama, Andrijevici i Rožajama, gradovima s najvećim brojem oboljelih, dok će se u Podgorici i Kotoru radno vrijeme kafića ograničiti do 22 sata.

Također, od ponoći je u cijeloj Crnoj Gori zaštitna maska obavezna za sve stanovnike starije od pet godina.

Iz crnogorskog instituta za javno zdravlje u vjeruju da će ove striktne mjere dovesti do toga da se već u prvoj polovini listopada suzbije “intenzivno širenje epidemije i očuva zdravlje i živote stanovništva Crne Gore“.

  • Svjesni smo gospodarske situacije i problema koji će nastati uslijed prijedloga ovakvih mjera, ali je ovo zaista jedini način da pokušamo da stavimo pod kontrolu izuzetno tešku epidemiološku situaciju i pomognemo zdravstvenom sustavu da se održi na nogama, saopćeno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje.

Institut ističe da se jedino tako može pomoći medicinskim radnicima Crne Gore “koji se nadljudskim naporima bore za svaki ljudski život”.