U Golfu iz puške izrešetao ženinog ljubavnika

Davora Vitića (33) iz Bratunca u subotu je u Han-Pijesku hicima iz puške usmrtio Boško Kovačević (27), saznajemo od mještana naselja Bogaz, gdje se desio zločin. Ubistvo se, kako su nam rekli, desilo zbog preljube Boškove nevjenčane supruge Biljane Kovačević (39), koja je, navodno, namjeravala pobjeći s Vitićem.

Doveli suprugu

Policija je istog dana uhapsila supružnike Kovačević te Boškovog rođaka Peru Mirovića (43), za kojeg se sumnja da je i on pucao u Vitića, koji se nalazio u automobilu na lokalnom putu u blizini kuća. Mještani tvrde da su Vitiću pucali u glavu.

  • (Vitić: Upucan u glavu )

Na mjestu zločina jučer smo u Han-Pijesku zatekli inspektore Policijske uprave Istočno Sarajevo. Mještani Bogaza pomogli su im da se pokosi dio livade pored puta koji vodi prema devastiranom objektu bivše kasarne. Dok su policajci tražili čahure na livadi, uz ogradu je sjedila uplakana Biljana Kovačević.

– Doveli su je da im pokaže gdje je pucano na tog momka. Na tom mjestu je bio auto u kojem su ga ubili, mislim da je bio tamni Golf. Sve je to zbog nje. Viđala se s ovim što je ubijen, a i on je, kako sam čuo, bio po zatvorima – kazao nam je jedan od mještana.

  • googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1522844083153-0"); });

    (Policija u Bogazu tražila čahure pored puta )

Uz bivšu kasarnu nalaze se prizemna kuća u kojoj žive Kovačevići. U subotu su, kako nam je rečeno, svi bili u kući i roštiljali.

– Ne znamo mi šta se desilo, mi smo otišli da čuvamo ovce kad smo čuli pucanj. Valjda je Boško saznao da ga Biljana vara pa su ovog ubili. Čula dam da je htjela pobjeći s njim. Vidjeli smo tog momka prije dva dana, vozao se ovuda tim Golfom. Biljana je starija od Boška 11 godina, eno je sad tamo sa policijom, plače, sve su ih uhapsili. I Boško je Mirović, ali je uzeo njeno prezime Kovačević, koliko znam, nemaju djece – ispričala nam je mještanka, uz molbu da joj ne objavljujemo ime.

Bez zaposlenja 

Niko od njih ne želi da ima problema sa Mirovićima, ali su nam ispričali da niko od uhapšenih nema stalno zaposlenje i da povremeno zarađuju radeći na nadnicu. Izrešetani Golf prebačen je na parking ispred Policijske stanice u Han-Pijesku radi vještačenja. Davor Vitić u Bogazu je poznat i po tome što je kao maloljetnik ubio taksistu i, kako rekoše, sedam dana vozio njegov leš u automobilu dok ga nije ostavio.

  • googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1522844083153-0"); });

    (Golf u kojem je Vitić ubijen )

Bacio bombu bivšoj djevojci

Ubijeni Davor Vitić uhapšen je u decembru prošle godine na osnovu centralne potjernice koju je za njim raspisao Kaznenopopravni zavod (KPZ) Trebinje, gdje je izdržavao zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva i ugrožavanja sigurnosti. Bio je u bijegu nakon što se nije vratio u KPZ s dopusta. Vitić je 2011. bacio bombu u sobi svoje djevojke Milene Ostojić i tom prilikom su oboje bili povrijeđeni. Vitić je bacio bombu iz ljubomore, jer je djevojka htjela da prekine njihovu vezu.