U petoj kontrolnoj utakmici – Rukometaši Kaknja savladali premijerligašku ekipu Krivaje (34:33)

U petoj kontrolnoj utakmici, rukometaši Kaknja savladali premijerligašku ekipu Krivaje(34:33) i pokazali da su već spremni za nastavak prvenstvene sezone u kojoj će nastojati zadržati vodeću poziciju i izboriti povratak u Premijer ligu

Bez obzira što se radilo o prijateljskom meču, igrali se kao da se radi o prvenstvenom susretu. U veoma kvalitetnoj i zanimljivoj igri, igrači oba tima pružili su odličnu partiju. Imponirala je zavidna fizička sprema i velika želja za pobjedom, posebno kod izabranika trenera Zaimovića, koji su u prvom dijelu bili mnogo bolji i na odmor otišli sa dva gola prednosti. Da su Agić, Glumičić i Purić iskoristili tri sedmerca, čije je udarce zaustavio iskusni golman Krivaje Polić, ta prednost bila bi daleko veća.

Odličnom igrom u odbrani, te uspješnom realizacijom pivota Adija Đuhere i lijevog beka Admira Purića, igrači Kaknja su imali permanentno vodstvo koje je u nekoliko navrata iznosilo i po tri gola razlike.

U nastavku su gosti djelovali moćnije i preko srednjeg beka Grujića i desnog krila Fejzića zadali velike probleme odbrani Kaknja. Uspjeli su anulirati prednost Kaknja, čak su u 38. minuti preuzeli vodstvo(37:38) i utakmicu učinili još zanimljivijom i rezultatski neizvjesnom, što je dalo posebnu draž, jer je pobjednik odlučen 19 sekundi prije kraja. Trener Zaimović u finišu šansu pruža mladom Bašiću, mijenja ulogu Agiću, koji su iz kontri i izrađenih akcija poentirali i riješili pitanje pobjednika.

Koliko je treneru Nedžadu Zaimoviću bilo stalo da uzme skalp premijerligašu iz Zavidovića najbolje pokazuje podatak da je koristio usluge samo desetorice igrača. Svi oni zaslužuju pohvale na veoma dobroj igri, a posebno pivot Adi Đuhera i iskusni Admir Purić, bivši igrač Krivaje.

Kod gostiju bolji od ostalih bili su Visočanin Grujić i Fejzić, koji su postigli po osam golova, te iskusni Avdić i golman Polić, koji je pored tri odbranjena sedmerca imao još desetak odbrana, pa čak i nekoliko zicera !

Utakmica protiv premijerligaške ekipe Krivaje pokazala je da su rukometaši Kaknja već spremni za nastavak prvenstvene sezone u kojoj će nastojati zadržati vodeću poziciju i izboriti plasman u Premijer ligu.
Kakanj-Krivaja 34:33 (17:15)

Sportska dvorana KSC Kakanj. Prijateljska rukometna utakmica. Gledalaca 200.Sudije: Anis Čedić i Irhad Mešić(oba Sarajevo).

KAKANJ: Lilić, Šestović, Agić 3, Gušić 2, Mehić, Amitović, Bjelopoljak, Grab, Glumičić 4, Kalamanda, Damjanović 2, Denjo 3, Bašić 3, Đuhera 9, Purić 8, Velispahić.Trener:Nedžad Zaimović.
KRIVAJA:Selimbegović, Polić, Muhić, Mehić 2, Avdić 1, Salkić, Pupovac 2, Grujić 8, Damjanović 3, Huskić 2, Fejzić 8, Sinanović 4, Alić 1, Ljutić 1, Faljić, Karanović 1.Trener:Jasmin Mrkonja.

M.K/K.L