U prostorijama Tvornice cementa Kakanj održana 25. sjednica Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

U utorak 15. maja 2018. godine u prostorijama Tvornice cementa Kakanj održana je 25. sjednica Poslovnog savjeta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Na sjednici su predstavljeni “Efekti stranih direktnih ulaganja na primjeru Tvornice cementa Kakanj“, te uspostava Centra izvrsnosti na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Sjednici je prisustvovao i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ima savjetodavnu ulogu kako bi se pravovremeno prikupile informacije iz poslovne zajednice vezano za potrebe u pogledu profila kadrova, unapređenja obrazovnog procesa, izbora adekvatnih smjerova studiranja i slično.

Pored ovoga, na sastancima se predstavljaju kompanije članice Savjeta, obrađuju se različite teme iz oblasti privrede, finansija, proizvodnje, izvoza i slično, dogovaraju posebni uslovi zajedničkih i/ili pojedinačnih projekata, predlažu aktivnosti u vezi sa unapređenjima rada naših institucija, i drugo.

     

Foto: Facebook stranica Tvornice cementa Kakanj