U utorak press konferencija: Predstavljanje projekta “Oaza” koji će se realizirati u zoni pomoćnog stadiona FK “Rudar” (igralište i drugi sadržaji)

sl1-660x330

U utorak, 11.oktobra 2016.godine, u 11:00 sati, u sali Općine Kakanj (zgrada Općine, I sprat) bit će održana press konferencija na kojoj će biti prezentiran projekat “Oaza” u okviru kojeg će se ilegalna deponija smeća i zapuštena zona pomoćnog stadiona FK “Rudar” pretvoriti u funkcionalnu i edukativnu urbanu zonu (igralište i drugi sadržaji).

Cilj projekta koji će se finansirati sredstvima “Canada Fund for Local Initiatives” i Općine Kakanj je  podići svijest o potrebi zaštite okoliša i njegovoj ulozi u poboljšanju kvaliteta života u zagađenoj urbanoj sredini. Projekat implementira Udruženje za pomoć i razvoj “Hajde” u partnerstvu sa “Savjetom održive gradnje”.

Projekat će predstaviti načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra sa svojim saradnicima, predsjednica Udruženja za pomoć i razvoj “Hajde” Lejla Brulić i predsjednica “Savjeta održive gradnje” Alma Demirović.

Molimo medije da, u skladu sa mogućnostima, prisustvuju press konferenciji.

sl1 sl2