U vožnji quadova u prirodi uživaju i pjevač Šerif Konjević, ministar Kenan Alikadić…

Quad ili ATV vozilo za sve terene pojavilo se još davnih 1970-ih u Sjedinjenim Američkim Državama kao vozilo za rekreaciju, a posljednjih godina sve je popularnije i u našoj zemlji.

Quadovi su korisni strojevi za kretanje kroz područja koja nisu dostupna kamionima, vozilima s pogonom na četiri kotača ili drugim motornim vozilima, te su postali popularni kao poljoprivredno, šumarsko i lovačko vozilo.

I ljubitelji adrenalina u BiH biraju upravo ATV za uživanja u prirodnim ljepotama naše zemlje. Među njima je i dosta poznatih osoba. Šerif Konjević, Kenan Alikadić, Emir Ganić samo su neki od njih.

– ATV vozim već četiri godine kada smo i osnovali klub koji ima za cilj druženje ljubitelja ovog sporta. U početku je bila rekreativna vožnja, ali vremenom su članovi kluba počeli da posjećuju sve ATV susrete u regionu. Nakon toga, krenuli smo na ekstremne kampove u Srbiji, Rumuniji i Hrvatskoj. Danas klub okuplja članove koji su učesnici ozbiljnih susreta širom regiona. Jedini smo prestavnici BiH na svjetski najzahtjevnijoj utrci Hunt the Wolf u Rumuniji, gdje učestvujemo kao BH Telecom tim – kaže Kenan Alikadić.

U svojoj garaži redovno ima barem jedan quad, a u prirodnim ljepotama najčešće uživa zajedno sa prijateljem Neskom Bronjom.