Udruženje „C.E.K.O.R.” Kakanj: Poziv srednjoškolcima i nezaposlenima za besplatne kreativne radionice. Prijave do 13.07.2017.godine

Udruženje „C.E.K.O.R. (Centar za ekologiju i održivi razvoj) iz Kaknja kroz projekat “Znanja nikad dosta”, a u saradnji sa Općinom Kakanj, organizuje kreativne radionice za srednjoškolce i odrasle koji su nezaposleni.

“Radionice će se održavati u Kaknju u Omladinskom centru subotom a svi zainteresovani trebaju da se prijave najkasnije do četvrtka 13.07.2017.godine putem Facebook stranice udruženja “Centar za ekologiju i održivi razvoj – C.E.K.O.R.”, na mail [email protected] ili na broj telefona 061-877-327 (kontakt osoba Elmir Delibašić). Bitno je napomenuti da su sve radionice besplatne. Naknadne prijave se neće uzimati u razmatranje.”, kažu iz udruženja.

Kretivne radionice sadržavaju sljedeće aktivnosti:

  1. Izrada slika na aluminijskoj bakarnoj i zlatnoj foliji (edukator – Elmir Delibašić)
  2. Izrada nakita-ručni rad (edukator Amira Kadrić – gospođica mašnica)
  3. Dekupaž tehnika(edukator – Amila Delibašić)
  4. Izrada rasvjetnih tijela,lampi i lustera (edukator – Emina Žepčan)

“Koristimo priliku da pozovemo sve one koji su zainteresovani da nauče nešto novo i kreativno, a mnogi od polaznika kursa i radionica će imati mogućnost nakon provedenih aktivnosti i naučenog i stečenog znanja da samostalno izrađuju svoje kreativne radova. Savladat će na inovativan način nove tehnike izrade ručnih radova, što je i cilj ovog projekta, tj. da se što više mladih ljudi involvira i pokrene u sticanju novih znanja i vještina, neformalnog obrazovanja kao i sticanje uslova za bolju konkurentnost na tržištu rada i mogućnost pokretanja samostalne djelatnosti.”, dodaju iz C.E.K.O.R.-a.

Nakon završenih radionca polaznici će imati prodajnu izložbu radova na kojoj će se predstaviti kakanjskoj javnosti.

“Dođite da zajedno naučimo nešto novo, zabavimo se,budemo kreativni i korisni!”, poručuju iz udruženja.

UDRUŽENJE C.E.K.O.R KAKANJ