UEFA odlučila: Reprezentacija BiH neće igrati prijateljske utakmice u 2019. godini

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 2019. godini neće igrati prijateljske utakmice, što se odnosi na zvanične UEFA-ine termine.

UEFA ima pravilo po kojem svaka evropska reprezentacija treba popuniti ‘rupu’ u svom kalendaru zvaničnih utakmica, ali pošto se BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nalazi u grupi sa šest ekipa, samim tim je svaki UEFA-in termin unaprijed popunjen.

Naša reprezentacija neće biti u mogućnosti da igra prijateljske utakmice u tim terminima, ali ostaje otvorena mogućnost da organizuje neke susrete u terminima koje UEFA nije odredila.

Podsjetimo, naša reprezentacija se nalazi u grupi sa Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom. Naša grupa J, poput grupa F, G, H i I, ima šest timova i za sve reprezentacije iz njih vrijedi isto što i za BiH.

U grupama A, B, C, D i E igra po pet reprezentacija koje će morati pronaći rivale za prijateljske duele u terminima kada budu slobodne.

Podsjetimo, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraju se od marta do novembra 2019. godine, a Zmajevi će ciklus otvoriti domaćim utakmicama sa Armenijom i Grčkom.

SPORTSPORT