Uoči vječitog derbija na Grbavici: Sarajevo svojim navijačima izdalo važne upute

Vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva igra se u srijedu na Grbavici u okviru petog kola Premijer lige BiH. Tim povodom FK Sarajevo izdalo je važne smjernice navijačima svog kluba.

“U srijedu 15.8.2018. godine na stadionu Grbavica igra se utakmica 5. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u okviru kojeg FK Sarajevo gostuje ekipi FK Željezničar. Sarajevo će kao i uvijek imati veliku podršku na Grbavici a naš klub je od domaćina dobio 1573 pojedinačne ulaznice za sektore B5 i B6 koje će se prodavati po cijeni od 10 KM isključivo u FAN SHOP-u FK Sarajevo, u ulici Maršala Tita 38b.

Ulaznice će biti moguće kupiti samo uz pokaz lične karte, jedan navijač može kupiti jednu ulaznicu.

Navijači Sarajeva neće biti u mogućnosti kupiti ulaznice ispred stadiona Grbavica na dan utakmice !

Predviđeno je da okupljanje navijača FK Sarajevo bude na Mostu Suade i Olge ( Vrbanja most ) u 16:30h a polazak na utakmicu u 17:15h. Ulazak na stadion za navijače FK Sarajevo biće moguć u periodu između 18 i 19 sati nakon čega se kapije za sektore B5 i B6 zatvaraju.

S obzirom da se radi o derbi utakmici i da se očekuje ispunjen stadion, policijske kontrole za ovu utakmicu biće dodatno pojačane a navijačima koji budu pod dejstvom alkohola ili narkotika neće biti omogućen ulazak na stadion. Stadion Grbavica nalazi se pod videonadzorom pa će tako svi eventualni izgrednici biti identifikovani i sankcionisani od strane pripadnika MUP-a KS”, navodi se u saopštenju FK Sarajevo.

Utakmica FK Željezničar – FK Sarajevo igra se u srijedu 15.8. sa početkom od 20:15h.