Upriličen prijem za Fadila Kubata, sekretara Sportsko-ribolovnog društva “Bistro” Kakanj, uskoro akcija poribljavanja rijeke Bosne

p1110540-660x330

Petak, 16. septembar 2016.godine: Gost u uredu načelnika Nermina Mandre danas je bio Fadil Kubat, sekretar Sportsko-ribolovnog društva “Bistro” Kakanj. Na prijemu se razgovaralo o zajedničkim aktivnostima Općine Kakanj i Društva koje će započeti uskoro, a koje se odnose na poribljavanje rijeke Bosne ribljom mlađi šarana. Za realizaciju ovih aktivnosti novčana sredstva je osigurala Općina Kakanj.

Na prijemu se razgovaralo i o modalitetima koji bi omogućili nastavak uređenja Ribarskog doma u Kaknju.

Osim sjajnih rezultata u nogometu, košarci, odbojci, kuglanju i drugim sportskim disciplinama, Kakanj se može pohvaliti i vrhunskim rezultatima Sportsko-ribolovnog društva (SRD) “Bistro” Kakanj. Podsjetimo, član ovog tima Amir Bešić je postao šampion Federacije BiH za 2015.godinu u takmičenju “Ulov ribe na plovak” (seniori). Alajbegović Bećir je šampion ZDK za prošlu godinu u takmičenju “Ulov ribe na plovak”. Sportsko-ribolovno društvo ZDK dodijelilo je takmičarskoj ekipi Sportsko-ribolovnog društva “Bistro” Kakanj značke za postignute rezultate na državnom i federalnom takmičenju. Značke su dobili Nijaz Čobo, Nijaz Hasanbegović, Bahrudin Agičić i Selvedin Plasto. Sekretaru SRD “Bistro” Kakanj Kubat Fadilu dodijeljena je Plaketa za izuzetan doprinos razvoju sportskog ribolova u F BiH.

Općina Kakanj u kontinuitetu ostvaruje dobru saradnju sa Sportsko-ribolovnim društvom “Bistro” Kakanj, a načelnik Nermin Mandra posjeduje počasnu ribolovnu dozvolu koju mu je u maju ove godine Društvo dodijelilo u znak zahvalnosti za pomoć i podršku.

p1110540p1110551