Upriličen SVEČENI PRIJEM za NOVE KAKANJSKE MAGISTRE – Mr. Zakira ef. Ljubovića i Mr. Elvedina ef. Ibrahimspahića

U petak, 23.10.2020. godine u prostorijama Medžlisa IZ-e Kakanj upriličen je svečani prijem za dvojicu novih magistara, uposlenika Medžlisa.

Mr. Elvedin ef. Ibrahimspahić, imam Čaršijske džamije u Kaknju, magistrirao je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu iz oblasti Hadisa a njegova magistarska tema bila je: Rješavanje konflikata – poslanički model.

Mr. Zakir ef. Ljubović, sekretar Medžlisa, magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zenici iz oblasti Upravljanje ljudskim resursima a njegova tema je bila: Utjecaj nivoa razvijenosti praksi menadžmenta ljudskih resursa na rezultate nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini.

Svečani prijem za nove magistre upriličili su ispred Medžlisa: glavni imam Medžlisa IZ Kakanj, mr. Sulejman ef. Čeliković i predsjednik IO Medžlisa, mr. Nevzet Kovačević te ispred OO ilmijja Kakanj: predsjednik Mustafa ef. Agić i sekretar Nedim ef.

Subašić te član Upravnog odbora Asim ef. Hasanspahić.Svečani prijem je protekao u veoma prijatnoj atmosferi na kome su evocirane uspomene na studentske dane prisutnih. Razgovaralo se i o vrijednosti postignutih rezultata novih magistara te mogućnostima prenošenja istraživanja i iskorištavanja u radu zajednice.Na kraju su novim magistrima dodijeljeni i pokloni od Medžlisa i OO ilmijje uz dovu i želju da nastave sa istraživanjem i postizanjem novih uspjeha.