Ured načelnika: Upriličen prijem za Nejru i Arnesa Šabeta, osnivače “Naše škole sporta” koja uspješno djeluje u Kaknju

U uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas je upriličen prijem za Nejru i Arnesa Šabeta, osnivače “Naše škole sporta” koja uspješno djeluje u Kaknju gdje okuplja veliki broj kakanjske djece i omladine.

Gosti su načelniku predstavili sjajne rezultate “Naše škole sporta” na planu okupljanja i treniranja kakanjskih mališana i omladine, te sjajne rezultate na takmičarskom planu.

Svojim gostima načelnik je čestitao na sjajnim rezultatima, te iznio svoje planove za nova poboljšanja u oblasti izgradnje, obnove i proširenja sportske infrastrukture u Kaknju sa akcentom na proširenje dvoranskih kapaciteta. Naime, planirano proširenje kakanjske sportske dvorane i “Našoj školi sporta” bi olakšalo rad obzirom da se ova škola susreće sa potrebom za više termina za treninge i više dvoranskog prostora kako bi odgovorila na činjenicu da svakodnevno dolaze novi članovi koji žele bio dio velike sportske porodice okupljene pod nazivom “Naša škola sporta”.

Podsjetimo, u subotu 1.aprila 2017.godine u Donjem Vakufu odigrana je završnica Omladinske lige Srednjobosanskog kantona/kantona središnja Bosna u odbojci za predpionirke na kojoj su kakanjske djevojčice – članice “Naša škole sporta” osvojile prvo mjesto.

“Našu školu sporta” u Kaknju je pokrenula naša sugrađanka Nejra Šabeta (djevojačko prezime Šehagić), uz pomoć svog muža Arnesa. Radi se o mladoj osobi koja nije dozvolila da nakon završenog studija bude dio uobičajene apatije i nezainteresiranosti mladih da sami pokrenu svoju djelatnost. Umjesto traženja krivca za sve i svašta, umjesto dangubljenja na društvenim mrežama, Nejra je pokrenula “Našu školu sporta”, inovativan projekat zasnovan na naučnim spoznajama koje je ova mlada Kakanjka stekla tokom studija. Veoma brzo taj projekat je okupio veliki broj kakanjske djece i mladih koji su zahvaljujući Nejri, njenom stručnom znanju i umijeću, spoznali čari zdravog odrastanja uz sport, druženje, međusobnu komunikaciju, prijateljstvo, solidarnost, uzajamno pomaganje itd.

Osim djece i mladih, ovu lijepu kakanjsku sportsku i humanu priču koju je pokrenula Nejra Šehagić podržali su i oni nešto stariji za koje Nejra organizira i vodi rekreacije. Tako su dio ove priče postale i profesorice, i medicinsko osoblje, i druge Kakanjke koje žele zdravo živjeti uz rekreativne sportske aktivnosti i druženje.

Uz sportske aktivnosti  „Naša škola sporta“ organizira i predavanja o raznim temama, izlete u prirodu, organizaciju takmičenja, odlazak na planinu, ekološke akcije…