Uskoro prodaja ulaznica za utakmicu BiH – Grčka

Polazeći od izuzetne važnosti kvalifikacione utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, koju naša reprezentacija igra protiv nacionalne reprezentacije Grčke na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici, dana 09. 06.2017. godine sa početkom u 20:45 sati, definisane su posebne organizacione i bezbjedonosne mjere, sa aktivnostima koje posebno akcentiraju plan prodaje i distribucije ulaznica.

Za ovu vrlo važnu utakmicu vlada ogromno interesovanje naših navijača i navijačkih grupa, koji bi svojim prisustvom željeli dati puni doprinos u postizanju jedinog cilja, pobjede naših „zmajeva“.

NS/FS BiH je zaprimio veliki broj zahtjeva za rezervaciju ulaznica za ovu utakmicu i već sada je izvjesno da će kapacitet stadiona „Bilino polje“ biti nedovoljan da primi sve zainteresovane navijače.

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona u Zenici, kao i ustanovljenih sigurnosnih procedura, biće štampano 10.580 ulaznica za prodaju, a utvrđene cijene su: 40 KM (tribina ZAPAD), 30 KM (tribina ISTOK), 20 KM (tribine SJEVER i JUG)

U skladu sa napravljenim relevantnim analizama i sačinjenim bezbjedonosnim procjenama, a prema odgovarajućim standardima FIFA i UEFA i zaključcima nadležnih organa NS/FS BiH, prodaja ulaznica za predmetnu utakmicu biće izvršena na slijedeći način:

Prodaja 5.465 ulaznica putem poslovnica ovlaštene partnerske agencije „Centrotours“
Shodno definisanim pravilima, a u cilju sprječavanja manipulacija ulaznicama, te uzimajući u obzir prethodna iskustva, definisani su slijedeći principi koji će obavezno biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica:

Jedna osoba može kupiti najviše dvije (2) ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i evidentiranje serijskih brojeva ulaznica,
Kupovina ulaznica osobama bez identifikacionog dokumenta (lična karta, pasoš) neće biti dozvoljena,
Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice, neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica na istom ili drugom prodajnom mjestu,
Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotoursa“ i njihovih partnerskih agencija u cijeloj BiH, a prema spisku koji će biti blagovremeno objavljen putem oficijelne web stranice Saveza (nfsbih.ba) i sredstava informisanja,
NS/FS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima,
Prodaja ulaznica počinje u ponedjeljak, 29. 05. 2017. godine u 09:00 sati.
2. Neposredna prodaja 4.500 ulaznica rezervisana je za potrebe, u skladu sa brojem ulaznica određenim Pravilnikom koji je usvojio Izvršni odbor NS/FS BiH, sljedećih kategorija:

Igrači „A“ reprezentacije
Stručni štab „A“ reprezentacije
Organizovane i registrovane navijačke grupe reprezentacija BiH
Stručni štabovi ostalih reprezentativnih selekcija
Kantonalni/županijski i područni savezi, putem entitetskih saveza
Klubovi Premijer lige BiH
Članovi organa i tijela NS/FS BiH
Zaslužni nogometni/fudbalski radnici i bivši reprezentativci BiH
Sponzori i partneri NS/FS BIH
Organi i institucije državnog i entitetskog nivoa
Administracija NS/FS BiH
Shodno utvrđenim FIFA i UEFA pravilima o broju ulaznica za gostujuće navijače, Fudbalskom savezu Grčke pripada 675 ulaznica, od čega 125 ulaznica za tribinu ZAPAD i 550 ulaznica za tribinu sjever. Prodaju ulaznica FS Grčke će organizovati za svoje navijače u skladu sa internim propisima.
Na gore opisani način NS/FS BiH nastoji omogućiti transparentnu kupovinu ulaznica navijačima, prodajom putem „Centrotoursa“, ali i drugim pravnim subjektima, sve u skladu sa realnim mogućnostima, i ograničenim kapacitetom zeničkog stadiona.

Slijedom naprijed navedenog, želimo zamoliti i obavijestiti zainteresovane navijače da na vrijeme kupe svoje ulaznice za navedenu utakmicu, kako bi izbjegli nepotrebne gužve.

Naglašavamo da će neposredna prodaja ulaznica biti vršena samo za organizovane navijačke grupe, sa posebnom pažnjom za navijače koji su kupili ulaznice za utakmicu protiv GIBRALTARA i onih koji redovno prate utakmice naše reprezentacije.

Cijeneći sve navedene činjenice i okolnosti, ljubazno molimo vjerne navijače naše reprezentacije da iskažu potrebno razumijavanje i toleranciju prilikom procedura kupovine ulaznica.

Imajući u vidu stroga pravila FIFA i UEFA, kao i dosadašnje kazne, pozivamo naše vjerne navijače da dana 09. 06. 2017. godine budu na stadionu „Bilino polje“ i pomognu našoj reprezentaciji gromoglasnim navijanjem, na fer i sportski način, uz poštovanje i uvažavanje svih aktera utakmice, kako bi zajedno ostvarili željeni rezultat na zajedničkom putu ka Rusiji.