VANREDNE VIJESTI: HAOS NA ULICAMA GRADOVA USK, GRAĐANI U PANICI…

Jutros zabilježen haos na ulicama gradova širom Unsko-sanskog kantona. (VIDEO)

 

VANREDNE VIJESTI: HAOS NA ULICAMA GRADOVA USK, GRAĐANI U PANICI…

 

Reporter Krajina News-a, satiričnog informativnog programa, javlja kako je od jutros zabilježen haos na ulicama gradova širom Unsko-sanskog kantona.

 

Naime, među građanima USK-a nastala je panika, nakon saznanja da bi bilo ko od građana mogao postati Ministar u Vladi USK-a, njegov pomoćnik ili direktor neke ustanove.

 

“Građani su u opštoj panici, napuštaju svoje domove i bježe glavom bez obzira. Jednostavno se boje da bi ih neko mogao imenovati za Ministra” – izvještava reporter Replika.

“Posebno su ugroženi građani koji znaju raditi na računaru i imaju visoku stručnu spremu bez radnog iskustva. Ljudi bacaju svoje diplome, izlaze na ulicu i prave se nepismeni” – dodaje Replika.

 

Primjećene su i jake Vladine snage koje građane pokušavaju imenovati za ministre, a jedna grupa građana je okružena u centru grada.

Na licu mjesta događanja je i reporter KN-a Replika koji dodaje: “Udružene snage Vlade i Skupštine USK drže u okruženju jednu manju grupu građana i čini mi se da neće izdržati pritisak, bojim se najgoreg, odnosno da će svi postati ministri. Građani su slabo naoružani, uglavnom poznavanjem Worda, Exela, Photoshopa i sa nešto malo ili nikako radnog iskustva.”

Njegovo viđenje situacije sa lica mjesta je strahovito. Sumnja da će se građani odbraniti i boji se da je ovo njegovo posljednje javljanje, te da će već na idućem javljanju svi biti ministri.

Članak je satiričnog karaktera i nema veze sa stvarnim događajima te osobama.

Pogledajte opšti haus na ulicama grada USK i cijelu reportažu u videu u prilogu: