Vapaj pretučene žrtve porodičnog nasilja iz Kaknja: “Ubiću se, nemam kome da se obratim!”

Na adresu našeg portala došla je poruka u kojoj su opisani svi detalji žrtve porodičnog nasilja jedne žene iz Kaknja.

Naime, radi se o Edni Haračić koja je ovih dana zadobila teške tjelesne povrede od gospodina Midheta Kovača (zvanog Mido) oboje nastanjeni u Kaknju. Kako od ove porodice saznajemo dotični je već bio na uslovnoj kazni, ali ipak su ga poslje ovog napada nadležni organi oslobodili (zadržali samo jednu noć).

Navodno mu oni “ništa ne mogu”, prema riječima žrtve dok se i ova sama mlada majka brine za sebe, za svoj život i pita se jer ko će je zaštiti ako neće nadležni organi.

Redakcija našeg portala je nakon ovih saznanja došla do još šokantnijih informacija a koje opisuju nemili događaj.

“Ubiću se, nema kome da se obratim, od koga pomoć da tražim?! Nakon što me je pretukao, danas sam saznala da mu je napisana prekršajna prijava i da je pušten na slobodu”,  navodi u svojoj ispovesti jecajući Edna Haračić iz Kaknja koja je već nekoliko godina žrtva fizičkog nasilja njenog nevenčanog supruga Midheta Kovača zvanog Mido.

Iako imamo i maloljetnu kćerkicu, smogla sam snage i napustila sam ga, našla posao, počela ići na jogu, počela novi život. Ali u petak mi je došao na posao u vidno pijanom i nadrogiranom stanju i na radnom mestu me uhvatio za kosu i počeo šakama udarati – rekla je za portal kakanjinfo žrtva nasilja Haračić.

Prema njenim rečima, odmah je pozvala policiju, no, iako su njenog bivšeg supruga tada uhapsili, sljedeće jutro su ga pustili na slobodu.

– On već ima uslovnu kaznu, ali nije poslat ni na izdržavanje kazne. Naime, dok smo bili u braku, pretukao je jednog momka tvrdeći da je taj momak u vezi sa mnom. Očigledno mu niko ništa ne može. Iako sam tražila izricanje zaštitne mere odnosno zabranu prilaska, a koju prema zakonu trebam dobiti u roku od 24 sata, prošlo je već sedam dana, nisam je još dobila.

Jednostavno, on može da hoda gradom i mariše koga god hoće i nikome ništa – rekla je jecajući Haračić.

Kako prenosi Avaz iz MUP Zeničko-dobojskog kantona još nisu dobili odgovor na u vezi s ovim slučajem.

KAKANJINFO.COM