VAŽNO! VAŽNO! VAŽNO! U okviru “Kakanjskih dana” tri edukacije, u Kakanj stiže i džinovska Vispakova džezva

U okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani” bit će upriličen i događaj pod nazivom Dani organske proizvodnje, dani meda, izložba rukotvorina. Osim izložbe organskih proizvoda, meda i rukotvorina u periodu 1-4.august, ovaj događaj sadrži i tri edukacije, kao i dodjelu nagrada za najbolji med.

1.augusta, sa početkom u 13:30 sati, bit će upriličena edukacija o temi “Primjena žive vode u organskoj biljnoj proizvodnji” (Omladinski centar Kakanj). Predavači će biti voditelji naučnog tima “Aqua Power” kompanije iz Austrije. Ova edukacija je posebno važna za proizvođače voća i povrća, uzgajivače životinja, za one koji se bave uzgojem gljiva, proizvodnjom jaja i mesa, proizvođačima cvijeća i ukrasnog grmlja, pčelarima, onima koji se bave proizvodnjom soka i marmelade, hljeba i peciva, ugostiteljima…

2. augusta, u 13:30 sati, bit će održana edukacija o temi “Opasnost korištenja hemijskih sredstava po zdravlje ljudi i pčela” (Omladinski centar Kakanj).

4. august, u 16:00 sati, bit će upriličena edukacija o temi: “Kako prepoznati pravi med”, a potom i Organoleptičko ocjenjivanje meda kakanjskih pčelara i uručivanje nagrada za najbolji med (sve u Omladinskom centru).

Na otvaranju Dana organske proizvodnje, dana meda i izložbe rukotvorina (1.august u 16:00 sati u blizini pošte) svi prisutni će biti počašćeni i kafom iz džinovske Vispakove džezve, a bit će upriličena i degustacija proizvoda sa štandova.

Svoje proizvode u okviru ovog događaja predstavit će i građani Kaknja kojima je Općina Kakanj, kroz projekat “Pokreni svoj posao u Kaknju”, finansijski pomogla pokretanje djelatnosti.

Pozivamo građane da prisustvuju ovim događajima.