Velikodušna donacija Općine Kakanj za “Drin” Fojnica – Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica

Općina Kakanj je posjetila Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica

Posjeta načelnika Općine Kakanj

Načelnik Općine Kakanj, gospodin Mirnes Bajtarević, sa svojim pomoćnicima, posjetio je Zavod Drin.

Ovom prilikom goste je primio direktor Zavoda, Adis Ramić, te prisutne upoznao sa radom ove ustanove, problematikom, trenutnom situacijom i aktivnostima, te budućim projektima i nastojanjima da se obezbijedi bolji i ljepši ambijent korisnicima njihove ustanove.

Ova posjeta imala je za cilj i dati materijalnu podršku našoj ustanovi. Naime, Općina Kakanj je za Zavod obezbjedila 20 kreveta, 20 madraca, 20 jorgana, te po 40 komada posteljine i jastuka. Donacija je sadržavala i prehrambeno- higijenske potrepštine.

Direktor Ramić se u ime korisnika i uposlenika zahvalio gostima na podršci, koja je zaista svrsishodna, te uručio zahvalnicu načelniku Bajtareviću.

“Snaga jedne zajednice, jednog društva, jedne općine mjeri se intenzitetom brige za najosjetljivije kategorije ljudi. Humanost mora biti na prvom mjestu svake zajednice, a Zavod Drin Fojnica je jedan od simbola humanosti i senzibiliteta. U to ime im zahvaljujem na svemu što čine za sve ljude o kojima brinu, a među kojima ima i Kakanjaca”, rekao je načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević.

Kakanjinfo