VIDEO: Historijska pobjeda (30:29) RK Kakanj nad Gračanicom otvorila klubu put u Premijer ligu

Večeras je RK Kakanj u borbi za Premijer Ligu sa golom razlike odnio historijsku pobjedu nad glavnim konkurentom za prvaka Gračanicom.

Rukometaši Kaknja su pred krcatom dvoranom u Kaknju nakon nepovoljnih prilika i veoma grčevitom borbom uspjeli savladati protivnika. Na terenu se večeras dao maksimum baš onako kako je to najavljivala ovo dana ekipa kojom rukovodi mladi trener Nedžad Zaimović.

Igralo se do zadnje minute iako je u više navrata ekipa gubila sa razlikom od dva i tri gola, ipak se sreća na kraju osmijehnula svima i sa golom  razlike rukometaši Kaknja večeras slave. Pred njima je još borbe ali prema svemu sudeći glavna prepreka je savladana i klub je već jednom nogom u Premijer ligi.

Općina Kakanj i aktuelni načelnik Nermin Mandra su dali ogromnu podršku Rukometašima Kaknja a veliki vjetar u leđa je bio i sam prijem od prije dva dana kada su obavljeni razgovori uoči same utakmice, a na sastanku je i sam načelnik dao nekoliko savjeta i podstakao mlade igrače pred utakmicu i iskazao je zadovoljstvo sa ostvarenim rezultatima RK KAKANJ.

Ovom prilikom ćemo napomenuti da velike zasluge za ovaj uspjeh pripada čelnim ljudima kluba koji su prije samo nekoliko mjeseci preuzeli kormilo nad klubom. Naime agilna Uprava na čelu sa predsjednikom kluba Džemalom Bečirhodžićem, zamjenikom Semirom Berbićem i drugima koji su ozbiljno pristupili prema kakanjskom rukometu sve se promijenilo na bolje.

Tako su neminovne činjenice da je njihovim dolaskom a posebno Bečirhodžića, konsolidovali su se redovi, rukomet je ove godine u Kaknju zasijao najboljim sjajem i sa drugima koji su vrijedno i marljivo radili napravio večerašnji uspijeh pažnje vrijedan.

Spomenut ćemo i sponzore bez kojih ovaj uspjeh i redovne obaveze prema igračima ne manjkaju a to su: Tvornica cementa,JP Ellektroprivreda BiH,Telecom,Kakanj Petrol,PekaraDelibasic,Automehanicarska radnja Samir,Josipovic group i mnogi drugi itd.

Portal Kakanj info čestita RK Kakanj na historijskoj pobjedi, mladim i perspektivnim igračima, agilnoj Upravi kluba sa željom da do zadnje minute u naredna dva meča odigraju najbolje i da svoj cilj ostvare.

KAKANJINFO.COM