(VIDEO) Svečano otvoren visočki Shopping centar i hotel “Vema”: Nekoliko hiljada građana na otvorenju

Nakon više od 31 godine Visoko je ponovo dobilo Vemu.

Ovoga puta to je shopping centar i hotel “Vema”, čija izgradnja je, kako je to istakao u svom govoru gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koštala oko 50 miliona KM i koja će svojim otvorenjem zaposliti 200 ljudi. Novu Vemu gradu “poklanja” firma “Suša commerce”, koja je nekadašnju zgradu kupila u januaru 2015. godine. Velikom broju građana i gostiju na otvaranju su se obratili gradonačelnik Ganić, zatim direktor firme “Suša commerce” Osman Suša te Izudin Ahmetlić, uspješni privrednik iz Tešnja.

Visoko je dobilo jedan moderan, možda i najatraktivniji centar u postratnom periodu na području centralne Bosne, a svojim posjetiocima i gostima nudi shopping centar sa brojnim brandovima, hotel sa 140 ležaja i 64 moderne sobe, bazen, spa centar, teretanu, restorane, kafiće, burger bar te alpinističku zatvorenu i klimatizovanu vještačku stijenu visine 18 metara. Također, što je posebno zanimljivo, posjeduje prvi poslijeratni opservatorij za posmatranje neba i nebeskih tijela u BiH.

Idejni projekat Veme radio je Arhitektonski biro “Sinteza”, rahmetli Zijad Sirčo i Jasmin Sirčo, u partnerstvu sa Studijom “Kota” iz Sarajeva. Građevinske radove radila je firma “Suša commerce”, a za ostale radove zaduženi su bili: Ugarak produkt, Integral – elektro, Ado voda, Metropolit studio, Siholz, Wolf enterijeri, Artisan, Studenac trade, Kamenoklesar “Suša”, Ramaglas, Europrost, Vibeton, Almis, Orman, Vračo, Elins, Audio team te 4ing.

Pogledajte u videu kako je danas svečano otvorena nova Vema: