“Vodokom” uspijeva održati u funkciji vodozahvat „Bukovica“

kakanj2

Ponedjeljak, 9.januar 2017.godine, 9:45 sati: U trenutnim ekstremnim vremenskim prilikama svjedoci smo da mnogi građani u BiH, pa i šire ostaju bez vode što u našem gradu nije slučaj. Naime, u proteklih 48 sati dežurna ekipa radnika “Vodokoma” uspjela je održati u funkciji vodozahvat „Bukovica“, tako da je i ovoga jutra uredno vodosnabdijevanje imaju svi korisnici gradskog vodovoda.

Jučer su zabilježeni sporadični slučajevi u užem gradskom području gdje je zabilježeno pucanje vodovodnih cijevi u zgradama S2, P+4+M, te ulici 7.muslimanske. Ekipe “Vodokoma” su intervenisale što će po prijavama učiniti i danas.

Podsjećamo, prije nekoliko dana povećan je broj radnika u dežuri, kako u oblasti vodovoda tako i u zimskom održavanju saobraćajnica, koje su i ovoga jutra prohodne. Po nalogu Zavoda za izgradnju i planiranje Općine Kakanj nastavlja se sa aktivnostima čišćenja, posipanja saobraćajnica u gradskim i prigradskim područjima.

Istovremeno vrši se i ručno čišćenje. Za sve prijave pozovite 55 79 50, 55 55 12 , 060 329 77 44 ili pošaljite e-mail [email protected].