Vremeplov: Zapis iz 1982.godine o našem vrijednom sugrađaninu poznatom fotografu Mirsadu Mujagiću-KINGU

Pravo je zadovoljstvo proglasiti za najuspješniju razglednicu onu, koju ste poslali, naravno u mjesecu oktobru. To je bio tekst o Kraljevoj Sutjesci. Kažem, pravo zadovoljstvo, jer Mirsad Mujagić je jedan od najvjernijih slušalaca-saradnika, provjeren, tačan i vjeran u slanju priloga i za „Vikend-program“.

Ove tri rečenice bile bi dovoljne, da uvedemo čitaoce u ono što je hobi našeg sugrađanina Mirsada Mujagića. Tekst je poslat na njegovu adresu u Kakanj, a iz Radio-Sarajeva. A poslao ga je Nebojša Minić, urednik emisije „Vikend-program“.

I, eto tako, Mirsad Mujagić već, punih šest godina šalje vijesti iz Kaknja u Radio-Sarajevo. I veli nam, isto tako, da mu je najomiljenija emisija „Radioplov“.

-Uvijek sam mislio, a i sada mislim, da iz Kaknja ima dosta toga, što bi trebalo da i drugi saznaju. Tako sam, 1975. godine, poslao prvu razglednicu i pismo Radio-Sarajevu. Nakon izvjesnog vremena, to je bilo emitovano preko radio-talasa. To me ohrabrilo, vremenom postala navika, a sada, eto, ne mogu bez toga-reče nam Mirsad Mujagić, prilikom naše posjete.

Koliko je on aktivan, najbolje ilustruje podatak da je, samo prošle godine, objavljeno 70 njegovih priloga-vijesti.

-Za uzvrat, za moju aktivnost, u emisiji „Radioplov“, izabrali su me, da budem prvi domaćin malog koncerta pod nazivom „Sevdalinka u vašoj kući“. Tom prilikom, moji dragi gosti bili su Zaim Imamović, Jovica Petković i Enver Šadinlija, urednik ove emisije.

I, tako uz naš razgovor, Mirsad Mujagić pokazuje isječke iz revije „VEN“, u kojoj je izašao napis o tom prvom koncertu i njegova slika sa gostima koju i mi objavljujemo.

(—) Na rastanku naše posjete, poželjeli smo mu još mnogo uspjeha u daljoj saradnji sa Radio-Sarajevom.

(izvor: Kakanjske novine, broj 72, 27. januar 1982. godine)