Vršilac dužnosti načelnika Kaknja, Aldin Šljivo, mladi uspješni menadžer KSC KAKANJ

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Kakanj dosadašnji načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra dao je ostavku na ovu dužnost zbog odlaska na dužnost zastupnika u Zastupničkom danu Parlamentarne skupštine BiH.

Općinsko vijeće Kakanj je za vršitelja dužnosti načelnika imenovalo Aldina Šljivu, dosadašnjeg direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Aldin Šljivo je rođen 30. novembra 1987. godine u Zenici. Osnovnu i srednju školu završio je u Kaknju, a Ekonomski fakultet u Zenici. Profesionalnu karijeru počinje u GTUD „DEELA“d.o.o Kakanj gdje je radio kao pripravnik, a potom i kao referent i rukovodilac ekonomskih poslova.

2015. godine biva imenovan na funkciju direktora Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj. Ustanova za kulturu i javno preduzeće za sport koje će biti poslije pripojeno ustanovi tada su bili gotovo pred stečajem, da bi dolaskom Aldina Šljive za direktora doživjeli sjajne rezultate rada i poslovanja, obnovu dvoranskih kapaciteta, proizvodnju i “izvoz” kulturnih proizvoda, oživljenje ponude Ponijera, osnivanje Muzeja Kaknja i Gradske galerije, izgradnju nove sportske dvorane…

Političku karijeru gradi u OO SDA Kakanj, gdje je obnašao funkciju predsjednika Asocijacije mladih ove stranke, potom predsjednik Asocijacije mladih na kantonalnom nivou, a trenutno je potpredsjednik Opštinskog odbora ove stranke. Vijećnik je u Općinskom vijeću Kakanj u dva mandata. Od 2012. godine obavlja dužnost predsjednika Odbojkaškog kluba “Kakanj 78”.