VRTIĆ ABAKUS ZENICA – FESTIVAL ZDRAVLJA “VITAMINIMA PROTIV KORONE”

VRTIĆ ABAKUS ZENICA ORGANIZIRAO FESTIVAL ZDRAVLJA, VITAMINIMA I SPORTOM PROTIV KORONE

Vrtić sa jaslicama i produženim boravkom Abakus Zenica je prepoznatljiv po inovativnom programu i mnoštvu aktivnosti kroz koje djeca uče kroz igru na neposredan i inovativan način aktivirajući u isto vrijeme mozak, ruke i srce, što su principi doživljajne pedagogije.

Prije pandemije praksa je bila da se u toku godine, a naročito u ljetnom periodu, organiziraju različite edukativne posjete kroz koje su se djeca upoznavala sa različitim profesijama, zanimanjima, djelatnostima, institucijama i prirodnim ljepotama našeg grada i zemlje. Obzirom da su zdravlje i sigurnost na prvom mjestu, ove godine su izostale edukativne posjete radi poštivanja mjera prevencija širenja korona virusa i izbjegavanja kontakata koji nisu prijeko neophodni. Zato su osmišljeni inovativni projekti koji su vrijeme provedeno u vrtiću učinili zabavnim i edukativnim na jedan novi način.

S ciljem promocije zdravih životnih navika, prvenstveno tjelesne aktivnosti i zdrave ishrane, dana 29.7.2020. organizirali smo Festival zdravlja;VITAMINIMA I SPORTOM PROTIV KORONE
Organizaciju Festivala su podržali sponzori:Dita pekara, Šumi d.o.o. i Brojler kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na donacijama namirnica za zdravi roštilj.

Plan aktivnosti Festivala je bio:
8.00 Jutarnje aerobne vježbe (školarci),
9.00 Vježbe prevencije spuštenog stopala (jaslice),
9.30 Montessori vježbe iz praktičnog života (pravimo limunadu, narandžadu, detoks
smuti od špinata i voća, voćni kolač, razne salate),
11.00 Zdrava užina,
14.00 Zdravi roštilj od piletine i mnogo ukusnog povrća.
Galerija fotografija će vam pokazati kako smo uživali u ovom inovativnom događaju,
sportu, zdravoj i ukusnoj hrani, te praktičnim i zanimljivim aktivnostima.

Uprava vrtića/kakanjinfo.com