XV Državno takmičenje iz prve pomoći : Ekipa podmlatka iz Kaknja osvojila treće mjesto

15401181_645301478986097_2927295996182366548_n

U organizaciji Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine, proteklog vikenda se u Mostaru održalo 15. državno takmičenje iz pružanja prve pomoći.

Simulirajući djelovanje u kriznim situacijama 72 mladih iz čitave BiH na šest poligona u dvorani Sjeverni logor u Mostaru se natjecalo za titulu najboljega u pružanju prve pomoći.

Kakanjski omladinci iz Osnovne škole ”Mula Mustafa Bašeskija” su predstavljali našu općinu i ostvarili zapažene rezultate.

Članovi ekipe podmlatka su: Đokić Merima, Jašarspahić Zerina, Alagić Elma, Tirić Aida, Šljivo Berina i Amila Hodžić (kapiten).

Pod vodstvom Mrkonjić Nermina, ekipa je osvojila bronzanu medalju u kategoriji podmlatka.

” Kao kapiten jedne ovakve ekipe imam samo riječi hvale. Obzirom da je ovo drugi plasman na državno takmičenje, očekivanja su samim time bila veća. Iako smo dosta umorne stupile na poligone, pehar nam nije izmakao. Taj umor pripisat ću organizaciji. Naš instruktor napravio je jednu veoma uigranu, a sad slobodno mogu reći i uspješnu ekipu. Napetosti je bilo, jer je trebalo odabrati najbolje među najboljima. Na ovom nivou takmičenja, slobodno mogu reći, da bi se došlo do plasmana utiče dosta faktora. Mi smo svoja srca ostavile na poligonima, a evo to se i isplatilo. Plasmanom sam i više nego zadovoljna. Ovo je bronza zlatnoga sjaja, a godine su pred nama. Ekipa omladine čeka.” , izjavila je Amila Hodžić, kapiten ekipe.

Čestitamo!

(A.S. / kakanjinfo.com)