Za mladog fudbalera Mladosti interesuje se Dinamo Zagreb!

Fudbaleri Mladosti prvi dio sezone u Premijer ligi BiH završili su na devetoj poziciji sa 19 bodova na svome kontu, odnosno šest više od zone ispadanja u kojoj su Krupa i Olimpik.

Naša Mladost je najmlađa ekipa u Premijer ligi BiH, a za nekoliko igrača se već raspituju domaći i inostrani klubovi. Najvrijedniji eksponat je mladi 17-godišnji Azur Mahmić.

Ovaj Zeničanin je u ljeto ove godine stigao u Mladosti iz Čelika, te se na pripremama nametnuo i izborio mjesto u prvoj postavi. Mladi stoper je u prvom dijelu sezone upisao 17 nastupa u Premijer ligi i jedan u okviru Kupa BiH.

Ovaj 192 cm visoki defanzivac već je na meti mnogih klubova, a kako saznaje SportSport.ba, aktualni prvak Hrvatske, Dinamo iz Zagreba već neko vrijeme prati igre i razvoj ovog mladog igrača. Mahmića je u par navrata gledao i Zdravko Mamić, kao i ljudi koji se bave skautiranjem u Dinamu.

Mamić ništa ne prepušta slučaju, te dobro prati Premijer ligu i talentovane igrače, tako da ne treba da bude čudno ako mladi Zeničanin ove zime ili na ljeto potpiše za jedan od najvećih klubova u regiji.

Mahmić je aktuelni juniorski reprezentativac, a zanimljivo da ga je selektor Slobodan Starčević pozivao i na pripreme mlade reprezentacije BiH u prošlim kvalifikacijama, što dovoljno govori da je ovaj mladi defanzivac kvalitetan i ima još mnogo prostora za napredak, piše ugledni SportSport.ba.

A. B., Kakanjinfo.com