ZA PARLAMENT FBIH SBIH (FAHRUDIN BUZA): Kakanjci ga poznaju kao poštenog, jednostavnog, skromnog čovjeka iz naroda

FAHRUDIN BUZA rođen je 04.05.1963.godine, po zanimanju je dipl.ing šumarstva.

Srednju šumarsku školu završio na Ilidži i fakultet u Sarajevu.

Oženjen,otac dvoje djece.

Sin mašinski inžinjer i pripravnik u visočkoj firmi “Neimax”.

Kćerka studira farmaciju a ove godine upisuje drugu godinu kao redovan student, supruga nezaposlena.

Fahrudina Buzu kakanjci pamte kao kandidata za načelnika Općine Kakanj u periodu 2008.godine, jednostavnog, povjerljivog, skromnog čovjeka iz naroda.

Prvi mandat u Općinskom vijeću Kakanj dobija u periodu 2012-2016 koji je nakon povjerenja građana produžio u periodu 2016-2020.godine.

Iz ranijeg perioda izdvajamo da je bio prvi predsjednik Odbojkaške Akademije Kakanj, član Izvršnog odbora Merhameta u Kaknju.

Prije ulaska u OV Kakanj kao aktivnog vijećnika bio predsjednik PD “Bobovac” te je dao ostavku zbog mogućeg sukoba interesa, što je za pohvalu i što se svrstava među rijetke poteze političara inače u BIH. Izdvojit ćemo da je za Buzinog mandata urađeno puno posla na uređenju planinarskog doma Bočica, zamjena krova, svih instalacija u domu, urađen i ograđen sportski poligon koji je poslije i asfaltiran.

Malo je poznata informacija da je upravo PD Bobovac za vrijeme mandata Buze Fahrudina prvi dao vrijednu donaciju za hemodijalizni centar Kakanj i to od sredstava koja su zarađena na susretu planinara na kakanjskoj Boćici.

Fahrudin Buza, koji je kao predsjednik Nadzornog odbora svojim idejama i prijedlozima a koji se koriste i danas u JP Vodokomu uradio mnogo toga na poboljšanju uslova rada. U kako kaže skromnoj karijeri bio je i upravnik u šumariji Kakanj.

Naš portal će ovom prilikom izdvojiti da je Buza sin poginulog rudara i tada nakon smrti oca u porodici ostaje šestoro djece, pa tako samo s jednim roditeljem majkom Hajrijom ostaju braća i sestre da se bore, školuju, žive i rade.

Među rijetkima koji nikada nije mijenjao boju političkog dresa a u stranci ZA BIH je  od njenog osnivanja. Kao pripadnik Armije BIH  bio angažovan kao strijelac a 1994 u decembru prelazi u sektor za moral u komandi Štaba AR RBIH.

Fahrudin Buza je kandidat SBIH za PARLAMENT FBIH BR: 3