ZABRINJAVAJUĆE: Video snimak sa Slapnice kod Kaknja evocira ratne uspomene i šalje poruke:”Protjeraćemo ih do Ukrajine” i “Hajmo braćo ustaše”?!

Interesantno i zabrinjavajuće je postalo favorizovanje ratnih videa hrvata sa sela Slapnica na kojoj se čuju “ratno huškače” pjesme a koje su se odnedavno pojavile na youtubu i to nekoliko njih.

Za ekipu našeg portala još je interesantnije da se ova video izdanja na youtube kanal u zadnje vrijeme uploduju upravo od onih koji su i sami bili učesnici rata 92-95 ali i onih koji se i dan danas povremeno vrate u selo Slapnica kod Kaknja.

Prema pregledanom video materijalu ova video izdanja nisu ništa drugo nego provociranje mjesnog stanovništva i evociranje loših uspomena iz proteklog rata a u cilju zbunjivanja javnosti i buđenja ratnih rana. Mišljenja smo da bi svi trebali da pogledaju ova video izdanja za koja se autor smišljeno ili namjerno pobrinuo da se pojave na youtube kanalu kada je internet dostupan svima pa i žiteljima ovog sela koji su razočarani zbog ovakvog čina.

Mještani Slapnice se pitaju šta znače “ratna video izdanja” HVO-a sa sela Slapnice kod Kaknja uz odaslate poruke:”Protjeraćemo ih do Ukrajine” i “Hajmo braćo ustaše”?!

Izvor: Kakanjinfo.com

Prema opsiu autora:

“Ovaj video je snimljen 92-93 na Slapnici, snimio ga je gosp. Ivo Barešić-jumba a ja sam se potrudio da ga prenesem na Youtube da ga mogu i drugi pogledati i da ga spasimo od zaborava.

Prošli smo mnoga ratišta Herceg Bosne i Hrvatske pa je red da ostane uspomena na sve poginule bojovnike brigade KOTROMANIĆ”.

https://www.youtube.com/watch?v=H2qwazUXclw