Zahvaljujući angažiranosti nove Uprave kluba – Rukometaši Kaknja na petodnevnim pripremama u Makarskoj

Ekipa RK Kakanj je do subote 28-og na boravku u Makarskoj gdje će obaviti drugu fazu priprema za nastavak sezone i jurišu ka rezultatima u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, prema činjeničnom stanju ovo su prve poslijeratne pripreme rukometaša Kaknja van granica naše BIH.

U ime toga, zahvaljujući angažmanu nove Uprave,te povoljnim uvjetima koje su dobili od hotela Bonaca, rukometaši Kaknja će u Makarskoj boraviti pet dana(23.do 28.februara,op.a).

Pored svakodnevnih treninga u dvorani Sportskog centra,perfektuirana su i dva susreta sa lokalnim RK“Hoteli Makarska“(25.01.) i RK Metković(28.01), dok će treću utakmicu odigrati u povratku u subotu 28.januara protiv RK „Neretva“ u Jablanici.

Od trenera Nedžada Zaimovića smo dobili informaciju daj je cijeli tim koji je na pripremama uveliko zahvalan Upravi kluba koja je omogućila odlazak na pripreme a koje će prema njegovim riječima biti još veći podsticaj igračima za profesionalniji odnos i ozbiljnost u radu.

– Petodnevni boravak u Makarskoj ćemo iskoristiti u maksimalnom kapacitetu. Uslovi gdje boravimo su fantastični, kao i ishrana, smještaj u hotelu Bonaca kao i cijela usluga koja je za svaku pohvalu.

Osiguran su nam termini u dvorani Sportskog centra za treninge i utakmice. Također, zadovoljan sam radom i ponašanjem igrača i njihovim očekivanjima. Mi ćemo odigrat tri kontrolne utakmice u kojima ćemo provjeriti sve igrače a potom slijedi odabir ekipe s kojom ćemo zaigrati i pokušati zadržati ovo prvo mjesto kao i osvajanje naslova prvaka, za naš portal je izjavio trener rukometaša Nedžad Zaimović, koji je dodao da su igrači zdravi.

U Makarskoj se nalazi 18 igrača: Mevludin Čehajić, Samir Lilić(golmani), Kerim Bašić, Amar Agić,Adi Đuhera, Đole Kalamanda, Amar Amitović, Milan Glumičić, Selmin Zahirović, Amer Denjo, Aleksandar Damjanović, Mario Grab, Admir Purić, Armin Gušić, Admir Bjelopoljak, Hidajet Sužanj, Omar Hadžić i Muamer Mehić, stručni štab Nedžad Zaimović, Mirza Demir i Selmir Šestović, te fizioterapeut Mirsad-Sade Dautović.

Krila Edin Veispahić i Eldin Hajdarević su iz privatnih razloga ostali u matičnim gradovima.

KAKANJINFO.COM