ZAPOČETA REKONSTRUKCIJA BIVŠE ZGRADE KANTONALNOG TUŽILAŠTVA: MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT DOBIJA MNOGO BOLJE USLOVE ZA RAD 

Započeti su radovi na rekonstrukciji bivše zgrade Kantonalnog tužilaštva Zenica koju će koristiti Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon izrade projektne dokumentacije, prošlog mjeseca je s ponuđačem “Braća Karić” d.o.o. Zenica zaključen ugovor o izvođenju građevinskih radova na sanaciji i adaptaciji prostora u vrijednosti od 245.000,89 KM bez PDV-a.

Izvođač je u posao uveden 20. jula, a rok za izvođenje radova je 90 dana. Usluge nadzora građevinskih radova vrši subjekt AGD d.o.o. Zenica.

– Izvođač je već izvršio čišćenje objekta, a plan je da se prvo radi sanacija krova. Uskoro se očekuje isporuka i ugradnja nove vanjske i unutrašnje stolarije, a paralelno s tim i izvođenje ostalih unutrašnjih radova – kaže ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić.

Naglašava da će ovo ministarstvo rekonstrukcijom zgrade dobiti mnogo bolje uslove za rad, ali i mnogo kvalitetniju komunikaciju sa Vladom, ministarstvima i drugim organima uprave u sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona, jer je ovo ministarstvo trenutno smješteno u prostorima izvan gradske jezgre.

Press služba ZDK