ZAPOČETA SANACIJA KOLOVOZA NA DIONICI REGIONALNE CESTE R445 VISOKO-PODLUGOVI U GRADU VISOKO

Obnova i sanacija kolovoza sa potpuno amortizovanim asfaltnim zastorom na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko, novi je projekat Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Vrijednost potpisanog ugovora je oko 220.000,00 KM, a izvođač radova, izabran putem postupka javne nabavke, je ADO TRANS d.o.o. Visoko. Trenutno su u toku pripremni radovi, a rok za izvođenje radova je 10 dana.

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijel Pašić pozvao je građane na strpljenje i razumijevanje dok traju radovi, s obzirom da se radi o visoko frekventnoj ulici tako da je zbog radova uvedena totalna obustava saobraćaja.

– Svjesni smo da je ulica prometna i da se upravo ovdje nalazi i služba Hitne pomoći, tako da je cilj da izvođač radove privede kraju u što kraćem vremenu kako bi na obostrano zadovoljstvo dobili novu modernu saobraćajnicu na ovoj regionalnoj cesti – rekao je ministar Pašić.

Press služba ZDK