ZAVIDAN USPJEH KAKANJSKIH SREDNJOŠKOLACA NA IT CHALLENGE 5

Učenici Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj, Kanita Đokić i Harun Kusić, zajedno sa Eldinom Heljom iz STŠ “Kemal Kapetanović” činili su ekipu koja je osvojila drugo mjesto na ovom takmičenju.

Tekuće godine tačnije 14. i 15. aprila trajao je peti po redu IT Challenge. IT Challenge je ekipno takmičenje iz informatike koje se odvija na državnom nivou. Taj projekat su osmislili učenici i profesori Gimnazije ‘Edhem Mulabdić’ Maglaj i svojim radom i trudom uspjeli okupiti učenike iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Učešće na tom takmičenju su osigurali i učenici kakanjske Gimnazije – Harun Kusić i Kanita Đokić, te učenik iz Srednje tehničke škole ‘Kemal Kapetanović’ – Eldin Helja. Ta tri učenika su činili ekipu ‘STARK’ . Nakon kvalifikacija u Travniku, kvalifikacija u Maglaju, polufinala, finala i superfinala uspjeli su se izboriti za drugo mjesto na ovom takmičenju.

Prvo mjesto zauzeli su učenici iz Tuzle, a treće mjesto učenici iz Goražda. Ovaj projekat je donio puno lijepih trenutaka, lijepog druženja i novog znanja. Dugujemo sve pohvale organizatorima i odajemo veliku počast za gostoprimstvo. Bili su sjajni domaćini.

Čestitamo Kaniti, Harunu i Eldinu na postignutom uspjehu!