ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA AMFITEATRA NA IZLETIŠTU SMETOVI: PROJEKAT FINANSIRALI GRAD ZENICA I VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA 

Na zeničkom izletištu Smetovi otvoren je rekonstruisani amfiteatar. Projekat sanacije amfiteatra vrijedan je 123.424,96 KM, a sredstva za realizaciju obezbijedili su Grad Zenica u iznosu od 93.424,96 KM i Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 30.000,00 KM.Osim sanacije amfiteatra, postavljene su betonske ploče na prilaznim pješačkim stazama prema amfiteatru, spomeniku te saobraćajnici, a s ciljem obogaćenja turističke ponude Grada Zenice i Smetova.

U okviru promocije projekta, upriličen je zanimljiv program u kojem su učestvovali Duvački orkestar Zenica, Savez izviđača Grada Zenica, a glumci Bosanskog narodnog pozorišta izveli su predstavu za djecu “Ježeva kućica”. Upriličeno je i druženje izviđača i planinara uz logorsku vatru i muziku, a učesnici su uživali u prezentaciji posmatranja zvjezdanog neba uz Afana Abazovića i Udruženje “AZIMUTH 135”.

Tom prilikom prisutnima su se obratili premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Premijerka Mehmedić je izrazila zadovoljstvo što su se ovim projektom stvorile pretpostavke za realizaciju različitih edukativnih i kulturnih sadržaja na otvorenom na Smetovima.

Press služba ZDK