ŽELJEZNICE FBIH PLANIRAJU OGRAĐIVANJE IMOVINE: U dijelu Doboja i Željezničke stanice “MNOGE OGRADE I PARCELE NEPROPISNO OGRAĐENE”!

Željeznice FBiH upozoravanju stanovništvo koje živi uz prugu Zenica – Maglaj – Kakanj da je kontaktna mreža uz lijevi i desni kolosijek pod naponom od 25.000 volti, te mole mještane koji žive uz pružne prelaze da paze pri prelazima i da budu vrlo oprezni prilikom saniranja svoje imovine da ne bi došlo do ugrožavanja života.

Kako saznajemo, ekipe željezničara su stalno na terenu i uz svu raspoloživu mehanizaciju rade na otklanjanju posljedica elementarne nepogode koje nastanu uz poplave, vjetrove, ili obližnje požare.

Također nam jedan od uposlenika otkriva da u nekim narednim koracima iz Željeznica FBIH u planu je i ograđivanje imovine duž pruge upravo zbog čestih nastanaka šteta kao i uzurpiranja prostora imovine ŽFBIH od privatnih vlasnika koji su svoje ograde postavili u dio vlasništva pruge, Naravno to će biti jedan od mogućih narednih planova a među planiranim zahvatima je i Kakanj. Pogotovo se to odnsoi na privatne parcele u mjestu Doboj i Željeznička stanica gdje je evidentno da se mnoge ograđene privatne parcele nalaze i ograde nalaze u zemljištu ŽFBIH, stoji su jednom od dokumenata. Također se ne navodi kada bi mogla zaživiti realizacija ovog prijedloga ali je evidentno da je ovo u planu.  Također tom linijom prolazi i Gasovog što je dodatan motiv da se ovaj plan realizuje kako ne bi došlo do nedozvoljenog građenja.

SPORNI DIO (UZURPIRAN DIO) OD DOBOJA PREMA ŽELJEZNIČKOJ STANICI

DUGE NJIVE (Doboj) nisu problem na liniji razgraničenja u vlasništvu ŽFBIH

Dio prema Željezničkoj stanici