Zenica domaćin prvog kola Davis Cupa: BiH protiv Poljske

161202106-4_xl

Današnjim potpisivanjem Ugovora o domaćinstvu Gradska arena je u februaru rezervisana za naše tenisere, a Davis cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u februaru će u Gradskoj areni u Zenici igrati mečeve prvog kola Davis Cupa protiv selekcije Poljske.

Zenička arena će  biti domaćin kolu Prve skupine Euro-afričke zone u kojem naša selekcija će ugostiti reprezentaciju Poljske.

Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH, nakon potpisivanja Ugovora o domaćinstvu je izjavio kako je Poljska izuzetno jaka ekipa, ali da vjeruje da će naša selekcija napraviti dobar rezultat.

“Nakon nešto više od deset mjeseci ponovo ćemo igrati u Gradskoj areni u Zenici, ali ovaj put protiv Poljske. Bosna i Hercegovina je u 2016. godini ostvarila tri pobjede, dok je Poljska igrala svjetsku skupinu i u prvom kolu je izgubila od pobjednika Argentine koja je prije nekoliko dana u Hrvatskoj osvojila Davis Cup. Poljska ima kvalitetne igrače, a jedan od njih je i Janowicz koji nije igrao zadnja dva meča prošle godine i iskreno se nadam da neće igrati ni protiv nas. Međutim, imaju dubl sa odličnim teniserima koji je među top 50 na svijetu i tu će biti vrlo teško napraviti pobjedu”, izjavio je Hadžimešić za klix.ba

Selekciju BIH će prema najavama predvoditi naš trenutno najbolji igrač Damir Džumhur, a pored njega u sastavu bi trebali biti i Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nemanja Fatić.