Zmajevi prošetali ispred hotela u Atini, večeras ih čeka duel s Grcima

Zmajevi su od dolaska u Grčku odradili dva treninga, dobra vijest je povratak Seada Kolašinca koji je prethodnih dana imao stomačnih problema i visoku temperaturu, no, na sinoćnjem treningu našeg državnog tima povrijedio se Edin Višća, koji je obnovio povredu stopala, tako da selektor Mehmed Baždarević neće moći računati na njega.

Reprezentativci su danas nakratko izašli iz hotela u kojem su smješteni te su bili u šetnji. U hotelu ih je posjetilo nekoliko navijača, koji su došli zbog fotografisanja i autograma. Ono što je mogla primijetiti ekipa portala Klix.ba u Atini, u našem taboru vlada dobro raspoloženje pred večerašnju utakmicu.

Tokom dana će se igrači odmarati, a jutros su održali zajednički sastanak na kojem su dogovoreni neki od posljednjih detalja uoči večerašnje utakmice, koja se igra na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju s početkom u 20:45 sati po našem vremenu.

Na konferenciji za medije održanoj u subotu Baždarević je rekao da neće biti kalkulacija te da će naši momci igrati sa željom da dodju do pobjede, no, dodao je da bi i osvajanje jednog boda bio sasvim dobar rezultat na teškom gostovanju.

S druge strane, selektor Grčke MIchael Skibbe i njegovi izabranici razmišljaju isključivo o pobjedi te se nadaju da će uz podršku svojih navijača uspjeti osvojiti sva tri boda.