17. Balkansko prvenstvo: 4 medalje za Kakanjce

nur kakanj

17. Balkansko taekwondo prvenstvo održano je proteklog vikenda. U bugarskom gradu Dupintz, sedam takmičara taekwondo kluba ”NUR” je imalo tu čast da nastupa sa zastavom naše domovine.

Naši predstavnici su bili: Adnan Haračić, Sumeja Fejzić, Mirzet Delibašić, Evelin Piljug, Šejla Vehab i Šemsa Silajdžić, sa trenerom Mušija Harisom.

52 takmičara iz Bosne i Hercegovine su učestovala na ovom takmićenju, a osvojili su treće mjesto u konkurenciji seniori i u ukupnom plasmanu četvrto mjesto.

Članovi kluba ”NUR” su ostvarili izuzetno dobre rezultate, a medaljama su se okitili:

Adnan Haračić- srebro (Viceprvak Balkana),
Sumeja Fejzić- srebro ( Viceprvakinja Balkana),
Šejla Vehab- bronza,
Šemsa Silajdžić- bronza.

”Ponos i želja za uspjehom nikada nisu bili veći. Za mene je najveći uspjeh to što sam predstavljao boje svoje države na ovom takmičenju Za BiH reprezentaciju sam nastupio u juniorskoj kategoriji -73 kg i u kvalifikacijskoj borbi sam pobijedio predstavnika Srbije. Turski predstavnik je čekao u polufinalu, a u finalu sam poražen od predstavnika Makedonije. Ovo je bio još jedan uspjeh za mene i moj grad, i iskustvo koje će mi pomoći u budućim turnirima.”- rekao je Haračić Adnan ( Viceprvak Balkana) za naš portal.

” Utisci su fenomenalni, bilo nam je super, drago mi je vidjeti da napredujemo kao klub i kao reprezentacija bez obzira na sve političke, materijalne i ostale prepreke. Svi se držimo kao jedno i što je najbitnije to nam stvara osjećaj sigurnosti. To je sve zato što imamo međusobnu podršku uz trenera, naravno.”, dodala je Sumeja Fejzić (Viceprvakinja Balkana).

Kakanjac Adnan Kozlo je imao zadatak sudije na ovom takmičenju.

U bližoj budućnosti, članovi ovoga kluba će da imaju učešće u mnogim jakim turnirima kao što su “Galebov Trofej Beograda” Srbija, Croatia Open 2016, Njemačka, Italija i mnogi drugi.

Želimo im sreću, vi ste ponos Kaknja!

[foogallery id=”7059”]

(A.S. / kakanjinfo.com)