Ibro Rahimić potvrdio odlazak iz Mladosti

ibro-rahimic

Ibro Rahimić od danas zvanično više nije trener FK Mladost.

U proteklom periodu Rahimić je bilježio odlične rezultate sa Mladosti, pa je jučer kao grom iz vedra neba odjeknula informacija da će nakon godinu dana napustiti tim iz Doboja kod Kaknja i preuzeti mostarski Velež.

Odluka Rahimića da zamijeni tim iz vrha Premijer lige BiH sa ekipom koja se bori za opstanak u Prvoj ligi FBiH je poprilično iznenađujuća, ali presudila je isključivo ljubav prema Veležu.  “Definitivno je da više neću voditi Mladost. Danas sam odradio posljednji trening, oprostio se sa igračima i večeras putujem u Mostar. Nadam se da ću dobiti pravo da već u subotu vodim Velež s klupe. U Veležu je trenutno dosta teška i kritična situacija, ali presudilo je to što se radi o klubu kojeg najviše volim”, kazao je Rahimić na početku razgovora za SportSport.ba, dodavši:

“U cijeloj priči je pozitivno što su predsjednici Veleža i Mladosti dobri prijatelji i složili su se da je za Velež bitno da ostane u Prvoj ligi FBiH. Moje vraćenje u Mostar se ispostavilo kao najbolje rješenje”, dodao je bh. stručnjak.  Dotakao se Rahimić i mogućeg nasljednika u Mladosti, Husrefa Musemića.

“Ko god dođe, čeka ga napravljena i kvalitetna ekipa. Husref je dobar trener i treba samo da nastavi raditi onako kako zna, tako da mislim da će biti dobro rješenje ako bude imenovan zvanično. Moj odlazak se neće osjetiti, a uostalom sada sam potrebniji Veležu i učinit ću sve da stabilizujem situaciju. Iduće godine ćemo gledati ka višem rangu”, riječi su Rahimića. Rahimić ostavlja Mladost na petoj poziciji sa 15 osvojenih bodova.